Krajský úrad dostal na zabezpečenie vykonania referenda 9,4 milióna Sk

25.03.2004 Celý región

Suma 9, 4 milióna Sk prišla v uplynulých dňoch na účet Krajského úradu (KÚ) v Prešove. Má ňou kryť výdavky spojené so zabezpečením vykonania referenda o skrá...
Suma 9, 4 milióna Sk prišla v uplynulých dňoch na účet Krajského úradu (KÚ) v Prešove. Má ňou kryť výdavky spojené so zabezpečením vykonania referenda o skrátení volebného obdobia.

Na činnosť jednej okrskovej komisie vychádza 9850 Sk. Informovala o tom poverená vedením finančného odboru KÚ Monika Tůmová.
Na celom území Prešovského kraja je od 1. januára t. r. deväť obvodných úradov a rovnaký počet je aj volebných obvodov. V nich bolo zriadených 902 okrskov na vykonanie referenda. Najviac je na území okresu Prešov (vrátane bývalého okresu Sabinov) 192 a na území okresu Humenné (vrátane bývalých okresov Medzilaborce a Snina) 164. Naopak najmenej je na území okresu Stropkov - 52.
Z uvedenej sumy na činnosť okrskovej komisie je 3150 Sk určených na odmeny pre členov komisie, t. j. 450 Sk na osobu a deň. Na krytie ostatných nákladov spojených s činnosťou komisie je 6700 Sk, je v nich napr. 500 Sk na výjazdy členov komisie autom.

(jj)
 

Vyberte región